Posted on 2013-07-12

PSL Smörjspray

Penetrerande, smörjande och rostlösande spray.

Egenskaper

PSL är resultatet av 90-talets nya upptäckter när det gäller skyddsoljor. PSL bygger på ett antal väl fungerande komponenter, bl a X-1R’s välkända additiv för aktiv metallbehandling. Resultatet är en unikt väl fungerande produkt med ett mycket brett användningsområde. PSL fungerar perfekt till både metaller och konstmaterial. Då inga lösningsmedel används i PSL är avdunstningen mycket låg. Det ger extra lång livslängd och ringa påverkan på känsliga delar. PSL är garanterat silikonfri.

Användningsområde

PSL togs från början fram som en miljövänlig produkt för att lossa kärvande och hårt fastrostade bultar, skruvar etc, samt som skyddsolja mot fukt och korrosion. Med sina extremt goda smörjande egenskaper passar PSL bra som universalolja till bilar, båtar, cyklar, motorcyklar, entrepenads-maskiner, skogsmaskiner, lantbruksmaskiner, samt inom industrin och hemmet, dvs överallt där man vill smörja och skydda med långtidsverkan.

PSL löser upp mycket hårt fastrostade delar, rengör och bildar en rostskyddsbarriär, smörjer och skyddar elkontakter och brytare. PSL skyddar även känsliga elsystem mot korrosion, gnistbildning och överslag, är bra till wire och öppna transmissioner. PSL är starkt fuktavvisande, perfekt till gnisslande gummiremmar, skyddar gummi och plastytor, skyddar båtmotorer under vinterförvaringen, är bra till gångjärn och lås och utmärkt som avfettnings-medel till känsliga maskiner, typ tryckpressar.

Förpackning

  • Aerosol:100 ml(E-nr:16 930 36), 400 ml
  • Lösvikt:5 L, 25 L, 208 L