Posted on 2013-07-11

Sababond 3203

Beskrivning

Sababond-produkterna är vattenbaserade lim på bas av syntetiska råvaror, såsom akrylat, CR, EVA, NR och PU. Dessa lim kännetecknas av sin användarvänlighet och goda täckning och av de mjuka, hållbara tätningar de skapar.

Speciella egenskaper

– Mycket hög temperaturtålighet
– Hög initial styrka
– Kort torktid, vilket påskyndar vidare process

Användningsområden

Sababond 3203 (tidigare 3205) används som ett spraylim i skum-förädlingsindustrin. Detta lim har utvecklats speciellt för applikationer inom skum- och möbelindustrin. Denna produkt har god vidhäftning till plast, trä och metall.

Applicering

Applicera limmet med en passande sprutpistol eller roller. Fäst ihop ytorna inom öppentiden och pressa ihop ordentligt.

Instruktioner

  • Spraya med ett tryck på ca 1,5-2,0 bar
  • Öppning på munstycket för lim från 1,5 till 1,8mm

Viktigt

Produkter baserade på akrylat, CR, EVA, NR och PU polymerer är inte resistenta mot mjukgörare. Vi erbjuder specifika produkter för limning av substrat som konstläder som innehåller mjukgörare. Kontakta oss för ytterligare information. Dispersionslim i kombination med ljusa skinn kan påverka färgäkthet. Lämplighet tester innan användning rekommenderas. För ett optimalt resultat måste de ytor som ska limmas vara rena, torra, fria från fett och vid rätt temperatur. Vid en relativ luftfuktighet över 70% finns det en ökad risk för kondens, som kan ha en skadlig effekt på limningen.